Novinky z pivovaru
Pivovarská prodejna bude po vánočních svátcích otevřena 27.12.2012.
Od 25.12.2012 si můžete nechat pivo Hendrych naplnit v Pivním Baru Hendrych profesionálně do speciální lahve, kdy je pivo přímo před zákazníkem stáčeno pod tlakem CO2, který pivo také konzervuje. Zapomeňte na džbánky, ve kterých pivo zvětrá, než jej donesete domů. Nechejte si pivo natočit do lahve a prodlužte jeho trvanlivost stejně jako transportní komfort. Více se dozvíte přímo v Pivním Baru Hendrych.
Pivovar Hendrych
Pivovar
Rodinný pivovar Hendrych vznikl v areálů bývalé textilky v Hořejším Vrchlabí. Budova a její blízké okolí zdevastovány a zanedbány minulým režimem i vlastníky v 90-tých letech vyžadovala komplexní rekonstrukci na jejímž konci je sice moderní pivovar vybudovaný nejnovějšími technologiemi a postupy, ale pivovar, pro který sládek Robert Franěk vaří poctivé pivo z nejkvalitnějších českých surovin - sladového ječmene, místní vody a českého chmelu.
Pivovar se svým prémiovým pivem snaží nejen pozvednout pivní kulturu, ale také vrací svým zákazníkům vzpomínky na doby, kdy se ještě pivo vařilo jen z českých surovin a chutnalo "jako pivo". Navíc se jen málokterý pivovar může pochlubit tím, že se tak důsledně snaží poptávat všechny služby související jak s rekonstrukcí budov, tak s výstavbou pivovaru samotného v nejbližším regionu včetně zaměstnávání místních obyvatel a podporou regionu jako takového.
Pivovar začal první pivo prodávat 1.9.2013 v restauraci Residence Nabucco ve Špindlerově Mlýně, když o týden dříve získal ocenění za nejlepší pivo na Vrchlabských pivních slavnostech v konkurenci zavedených regionálních pivovarů z Nové Paky, Trutnova nebo Svijan. Nyní se s pivem Hendrych setkáte jen ve vybraných restaurachích Královéhradeckého a Středočeského kraje, které splňují náročné podmínky pivovaru.
Pivo
Hendrych H 8
- Světlé pivo plné chuti s výraznou hořkostí a středně dlouhým koncem
- Spodně kvašené
- Nefiltrované, nepasterované
- Výhradně české suroviny
- Chmel na míru
- Humnový slad
- Klasické dvoufázové kvašení
Hendrych H 11
- Světlé pivo plné chuti a hořkosti
- Spodně kvašené
- Nefiltrované, nepasterované
- Výhradně české suroviny
- Chmel na míru
- Humnový slad
- Klasické dvoufázové kvašení
Hendrych H 13
- Polotmavé pivo s výraznou hořkostí a nasládlým koncem
- Spodně kvašené
- Nefiltrované, nepasterované
- Výhradně české suroviny
- Chmel na míru
- Humnový slad
- Klasické dvoufázové kvašení